
Ingredienser
500 g fläskfärs
1 tsk neutral olja
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad
0.5 tsk svartpeppar
0.5 dl ostronsås
2 msk fisksås
2 tsk råsocker
2 lime, pressad saft
2 salladslökar, strimlade
1 kruka färsk koriander
Ananassalsa
0.5 gurka
0.5 ananas
1 lime, skal och saft
1 msk flytande honung
salt och chili flakes
0.5 ananas
1 lime, skal och saft
1 msk flytande honung
salt och chili flakes
Till servering
3 dl ris
1 röd chili
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fintärna gurkan och skär ananasen i lika små bitar. Vänd runt med lime och honung.
Smaka av med salt och chiliflakes. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen under omrörning tills den är smulig. Tillsätt vitlök, chili och svartpeppar, stek med någon minut.
Häll i ostronsås, fisksås och socker och pressa i limesaften. Rör om och toppa med salladslök och koriander vid servering. Servera med ris, salsa och ev mer chili.
No comments:
Post a Comment