Saturday, September 12, 2020

Vegetarisk boeuf bourguignon

4 port

Ingredienser
250 gram Oumph
3 klyfta(or) vitlök
125 gram steklök
250 gram skogschampinjoner
2 st morötter
1 st röd chili
1 dl olivolja
1 tsk torkad timjan
2 msk tomatpuré
15 st svartpepparkorn
2 st lagerblad
2 klyfta(or) svart vitlök
5 dl rött vin
2 dl grönsaksfond, alt 11⁄2 msk konc. fond + vatten
2 msk japansk soja
5 dl vatten
1 dl färsk timjan, hackad
1 dl syltlök
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak
800 gram potatis(ar)

Gör så här
  1. Ta ut oumphen ur frysen. Skala och hacka vitlök, skala och dela steklök och champinjoner, skiva morötter och chili. Hetta upp oljan i en gryta och stek allt på medelvärme.
  2. Tillsätt torkad timjan och tomatpuré. Stek ordentligt och tillsätt sedan pepparkorn, lagerblad och den svarta vitlöken. Häll i vin, fond, soja och vatten. Koka i 40 minuter.
  3. Lägg i oumphen och koka ytterligare minst 30 minuter. Tillsätt färsk timjan och syltlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Skala, koka och pressa potatisen. Det är också gott med bara ett nybakat bröd till grytan.

No comments:

Post a Comment