Thursday, May 13, 2010

Kalaskyckling




Ingredienser
ca 600 g kycklingfilé
25 g smält smör (eller t.ex. flytande margarin eller matfett ö h t)
2 msk kinesisk soja

Sås
2 dl vispgrädde
3 msk dijonsenap
1 msk soja
ca 2 tsk kycklingfond el.dyl.
½ msk dragon (eller annan örtkrydda - jag har ofta haft hackad bladpersilja)
1 burk crème fraiche
stekskyn från kycklingen

Gör så här
Lägg kycklingen i en ugnssäker form, pensla rikligt med smör och soja blandat.
Grädda i 200 grader, 25 min.
Gör såsen under tiden: koka ihop grädde med senap, soja, dragon och fond och vispa i crème fraiche.
Skär kycklingfiléerna i 2-3 bita och lägg ner i såsen tillsammans med skyn.
Låt puttra ihop några minuter och smaka av.
Strö över med persilja.
Servera med ris eller potatis och grönsaker.
Min kommentar: man kan låta filéerna brynas i ett stekjärn eller en stekgryta och puttra färdigt under lock.
Sen tar man skyn och blandar ihop med övriga såsingredienser på en gång.
Smaka av såsen under det att du gör den: var försiktig med senapen, prova efter 1½ msk innan du tar i mera senap.
Hur stor burk crème fraiche du skall använda står inte i originalreceptet. Tänk dock på att crème fraichen också påverkar syrligheten i såsen, tillsammans med senapen alltså. Jag tycker alltså att man kan ta en liten burk och gärna lite mer vispgrädde. Pröva dig fram!

No comments:

Post a Comment