Sunday, February 5, 2012

Tomatsås


Ingredienser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 burk krossade tomater
salt
svartpeppar
½ tsk basilika
½ tsk oregano
1 lagerblad
2-3 msk tomatpuré

Gör så här:
Skala och hacka gul lök. Hacka vitlöken fint. Fräs löken och vitlöken mjuka i oljan. Häll i tomaterna och låt röran småputtra utan lock i ca 15 min. Krydda med salt och peppar och koka vidare i 10 min. Lägg i örtkryddorna och fortsätt att koka tomatröran i 15 min. Blanda ner tomatpuré. Avpassa mängden efter hur pass tomatröran har kokat ihop. Den får inte vara för blöt och rinnande, utan jämn och tjock. Tag bort lagerbladet och låt röran svalna innan den används. Den här såsen tar lite tid att tillaga men den är viktig för smaken. Passa på och gör den medan degen jäser.

Tips
Ett gott och snabbt alternativ är att köpa ICA handlarnas finkrossade tomater (i pappkartong). De finns med chili– och basilika smak. Chilin kan vara lite stark för barn.

No comments:

Post a Comment