Saturday, December 21, 2013

Julskinka, griljerad

Ingredienser:
Skinkan skall vara av typen sockersaltad, färdig för tillagning (ej rökt!)
Senapsblandning enl. följande proportioner (gör så mycket som behövs men behåll proportionerna - jag brukar göra den 3-4 gånger större, allt beroende på skinkans storlek):
2 tsk socker
½ tsk Colman ´s senapspulver
Skorpströ (lagom mängd)

Gör så här:
På plastomslaget brukar det stå hur man kokar den och hur länge.
Välj gärna typen ugnskokt/ugnsbakad i ugnsfolie.
När skinkan är klar, tag ut den och ta vara på skinkspadet som bildats i folien (användes till sås och/eller till dopp i grytan).
Ta bort nätet och svålen.
Lägg skinkan med svålsidan upp på ett galler över en braspanna e.d.
Blanda till senapsblandningen.
Häll blandningen i en sil och sikta den jämnt över skinkan.
Bryn skinkan i varm ugn (225 grader) ca ½ timma eller tills skinkan fått fin färg.

Till sås:
Använd spadet och gör därav en brun sås: spad, mjöl, mjölk, soja.

Till dopp: 
Använd spadet, ev. utökat med vatten/buljong. Det skall vara en kraftfull skinksmak.

No comments:

Post a Comment