7,5 dl nötter (mandlar, hasselnötter, pistashmandlar, valnötter, cashewnötter etc.)
1,5 dl strösocker
1 tsk salt
1 msk mald kanel
0,5 tsk mald ingefära (eller färsk)
1 äggvita
1 msk vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 140-150 grader och lägg ett bakplåtspapper på plåten.
Lägg alla nötter i en bunke. Häll på socker, salt, kanel och ingefära och blanda om ordentligt med händerna.
Häll äggvitan i en kopp, häll i vatten och vispa med en gaffel tills det blir skummigt. Häll äggvitan över nötterna och blanda om igen så att alla nötterna är täckta.
Häll ut nötterna på plåten (med bakplåtspapper) och bred ut dem ordentligt. Sätt in plåten i ugnen i 35 minuter. Låt nötterna svalna innan de bryts i mindre bitar.
Förvara i en lufttät burk.
No comments:
Post a Comment