Monday, May 1, 2017

BBQ marinad no. I

Detta recept är ett grundrecept som man kan utgå ifrån och lägga till det som man tycker om. Vill man ha röksmak tillsätter man lite flytande rök, vill man ha mer hetta har man i mer chili, öka komplexiteten med HP-sås eller worcestershiresås, dvs testa att göra receptet som det är en gång och lek sedan loss och skapa Din favvis bland BBQ-såser som Du kan impa på polarna/maken/makan/förbipasserande/vemsomhelst med i sommar. Denna grundsås tycker jag passar bra till revben men vad Du har den till lägger jag mig inte i.

Kommentar: Provade med nån dl whiskey samt flytande rök. Funkade bra. I synnerhet med de, förhållandevis, långkokta revbenen. Misstaget jag kanske gjorde var att - precis innan serveringen -pensla på lite marinad. Det gjorde sig inte riktigt bra. Kanske var det vinägern som skar igenom. Så, note to self, låt marinaden få bränna in på grillen. 

Ingredienser
2,5 dl ketchup
0,5 dl vatten
0,5 dl cidervinäger
0,5 dl råsocker
2 msk paprikapulver
2 vitlöksklyftor
1 tsk chipotlepulver
2 msk honung
Lite smör till stekning

Gör så här

Finhacka vitlöken och mät upp dom torra kryddorna.
_DSC5290
Stek vitlöken i lite smör i en panna.
_DSC5292
Precis när vitlöken börjar ta färg häller du i resten av ingredienserna.
_DSC5295
Rör runt och låt koka ihop på svag värme i 30 minuter och rör med jämna mellanrum._DSC5301
Lägg över i en behållare och låt såsen svalna. Låt den helst stå åtminstone över natten i kylskåp så att smakerna sätter sig. Nu är det bara att pensla på revbenen eller ha den till pulled porken, burgaren eller vad du kan komma på.

No comments:

Post a Comment