Ingredienser
50 g jäst
10 dl vatten, 37 grader
50 g smör el margarin
0,5 dl sirap
1 msk salt
2 tsk finstött ani so fankål (koriander)
8 dl rågflingor (280 g)
2,2 l lantbrödsmjöl (eller vad man har, ca. 1,2 kg)
garnering: 1-2 dl rågflingor
Gör så här
Lös jästen i vattnet
Klicka ner matfettet
Tillsätt övriga ingredienser men spar ca 1 dl av mjölet till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt i 5 min med maskin el 10 min för hand (right :-)
Låt jäsa 30 min
4 limpor:
Pensla med vatten o rulla i rågflingor. En limpa i varje hör på en långpanna o låt jäsa i 25 min.
Baka i nedre delen av ugnen i 25 min på 225 grader.
Låt svalka på galler under bakduk.
No comments:
Post a Comment